Welcome to the Sophos User Bulletin Board.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Junior Member
Join Date: Jun 2012
Posts: 14
#1 (permalink)  
Old 03-24-2013, 01:37 PM
Default Mail out stuck in smtp spool

Hi im running a new installed utm 9.005-16... everything is working, exept my admin mail from my sophos. every backup and admin notification outgoing to my gmail account is stuck in smtp spool....
in mail manager i get this error mesage:

Message Delivery Log:
2013-03-24 00:20:10 ******@gmail.com R=dnslookup T=remote_smtp defer (-53): retry time not reached for any host
2013-03-24 02:50:09 alt1.gmail-smtp-in.l.google.com [173.194.64.26]:25 Connection timed out
2013-03-24 02:50:09 ******X@gmail.com R=dnslookup T=remote_smtp defer (110): Connection timed out


i know what it means...but how do i correct this??

regars Peter
Reply With Quote
Junior Member
Join Date: Feb 2012
Posts: 13
#2 (permalink)  
Old 03-24-2013, 02:09 PM
Default

Since it looks like you have set up SMTP, perhaps you have not opened up SMTP in the firewall settings?

It times out, ergo it cannot get any reply from the SMTP server it wants to connect to.
__________________
Regards,
Tor Henning Ueland
Oslo, Norway - My blog
Reply With Quote
Junior Member
Join Date: Jun 2012
Posts: 14
#3 (permalink)  
Old 03-24-2013, 02:48 PM
Default

Hi i have a firewall rule : Lan - any-any allow....but still not working..


i get the same in smtp log:

2013:03:24-16:49:06 Sophos01 exim-out[10025]: 2013-03-24 16:49:06 1UJXjO-0008Kg-Cq alt2.gmail-smtp-in.l.google.com [74.125.142.26]:25 Connection timed out

peter

Last edited by raptornorway; 03-24-2013 at 02:53 PM.
Reply With Quote
Junior Member
Join Date: Feb 2012
Posts: 13
#4 (permalink)  
Old 03-24-2013, 03:06 PM
Default

A tip would be to test with a "any <-> any", allow all rule in top of the ruleset, just to see how it handles that.

Remember that that any rule that matches first is used, so if you stop all traffic in rule #1, and allow everything in rule #2, everything is stopped.
__________________
Regards,
Tor Henning Ueland
Oslo, Norway - My blog
Reply With Quote
Junior Member
Join Date: Jun 2012
Posts: 14
#5 (permalink)  
Old 03-24-2013, 03:13 PM
Default

this is strange...i have testet allow any-any as number 1 rule...turning rest off....but stil get the same.
2013:03:24-17:12:25 Sophos01 exim-out[13126]: 2013-03-24 17:12:25 1UJKsK-0001dm-DQ gmail-smtp-in.l.google.com [74.125.143.27]:25 Connection timed out

peter
Reply With Quote
Junior Member
Join Date: Feb 2012
Posts: 13
#6 (permalink)  
Old 03-24-2013, 03:49 PM
Default

Hmm, can you without problem send mail (via SMTP) from within your network then?

Interesting challenge, this
__________________
Regards,
Tor Henning Ueland
Oslo, Norway - My blog
Reply With Quote
Junior Member
Join Date: Jun 2012
Posts: 14
#7 (permalink)  
Old 03-24-2013, 05:35 PM
Default

hmm i only have a outlook client with pop...sending and receiving from gmail.
im not sure how to send with smtp without a exchange server...

er du norsk??

Petter
Reply With Quote
BAlfson's Avatar
Grandis Professorem Astaro
Join Date: Mar 2007
Location: Oklahoma City
Posts: 20,663
#8 (permalink)  
Old 03-24-2013, 07:10 PM
Default

Hi, Peter,

Is it possible that your ISP blocks SMTP? You can set a smart host on the 'Advanced' tab of 'Management >> Notifications'.

Cheers - Bob
__________________
ACE V7 - Astaro Preferred Partner since V3
SCA/UTM - Sophos Gold Solution Partner
www.MediaSoftUSA.com
Addicted to my iPhone!
Reply With Quote
Junior Member
Join Date: Jun 2012
Posts: 14
#9 (permalink)  
Old 03-25-2013, 03:32 PM
Default

hi
it could be...i had a astaro 8 before i installes a fresh sophos 9...and it just did not work one day...and still not working..

But then i need a smarthost server??

peter
Reply With Quote
Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: southern California
Posts: 12,060
#10 (permalink)  
Old 03-25-2013, 04:33 PM
Default

Hi,
You can set a smarthost in the mail security settings if you're using mail security.
Otherwise, you can set it in the Notification settings under Admin.

Barry
__________________
http://BlogSec.net
http://JobOyster.com
http://DealBert.net
IT Consultant specializing in high-performance Web Infrastructure and Security.
Astaro End-user since v1.x
  • ASL 9.2x, HP DL360G5 - FW, IPS, VPNs
  • ASL 9.2x, 2 Dell 1950's as WAF/proxy w HA
  • UTM 9.1x, Atom n270, 2GB RAM, 2 Intel GigE
    Netgear GS108T gigE switch & Astaro AP30 Access Point with 4 VLANs.
    60/60mbit FiOS internet.
  • Pending - UTM 9.2x, i5-4670, 4GB RAM, 2 Intel GigE
    Needs new NIC drivers before deploying
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 01:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.

These pages are specifically maintained for the discussion of firewall issues within the Open Source community, and might already reflect new alpha/beta releases under development. Please refer to our product specifications for the functionality of the actual release. Discussions of new/enhanced functionality does not constitute a commitment of Astaro, to integrate this functionality into future releases.