Welcome to the Sophos User Bulletin Board.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Junior Member
Join Date: Dec 2014
Posts: 12
#1 (permalink)  
Old 04-13-2015, 09:00 PM
Post debug adirectory logs

i am facing a tricky issue with the web filtering and ad sso.

our current set up:

UTM >> another 3rd party firewall >> internet

UTM is used for web content filtering - standard mode with wpad file sent thru my dhcp server.

We currently have developers that uses an application that calls out to different website on port 80. Since we have standard mode on our content filtering, this application are not getting the wpad data sent by dhcp server.

So an exceptions has to be made in Filtering Options...

However the problem is the web filtering logs doesnt show anything for that web traffic..

I know we can find it if we debug the adirectory ? probably?

At this point, im not even sure where to find it.
Reply With Quote
BAlfson's Avatar
Grandis Professorem Astaro
Join Date: Mar 2007
Location: Oklahoma City
Posts: 20,130
#2 (permalink)  
Old 04-14-2015, 08:46 PM
Default

Quote:
However the problem is the web filtering logs doesn't show anything for that web traffic
Check your Firewall rules for something like 'Internal (Network) -> Web Surfing -> Internet : Allow'. The traffic may be passing via that. Otherwise, try #1 in Rulz. Any luck?

Cheers - Bob
__________________
ACE V7 - Astaro Preferred Partner since V3
SCA/UTM - Sophos Gold Solution Partner
www.MediaSoftUSA.com
Addicted to my iPhone!

Last edited by BAlfson; 04-14-2015 at 08:49 PM.
Reply With Quote
Junior Member
Join Date: Dec 2014
Posts: 12
#3 (permalink)  
Old 04-18-2015, 04:39 PM
Default

Quote:
Originally Posted by BAlfson View Post
Check your Firewall rules for something like 'Internal (Network) -> Web Surfing -> Internet : Allow'. The traffic may be passing via that. Otherwise, try #1 in Rulz. Any luck? Cheers - Bob

thanks bob
Reply With Quote
Reply

Tags
ad sso, http, web proxy, winbindd

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 05:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.

These pages are specifically maintained for the discussion of firewall issues within the Open Source community, and might already reflect new alpha/beta releases under development. Please refer to our product specifications for the functionality of the actual release. Discussions of new/enhanced functionality does not constitute a commitment of Astaro, to integrate this functionality into future releases.